Dan Ravn

Jeg har igennem en mangeårig karriere som Art Director arbejdet med grafisk design og konceptudvikling for kunder som Volvo, Carlsberg, Arla, Novo Nordisk og mange andre.

Som selvstændig konsulent har jeg holdt foredrag for store publikum og stået for design og facilitering af workshops om kreativitet og innovation for kunder som Novo Nordisk, Novozymes, Coloplast, Grundfos, Haldor Topsøe, Arriva, Advansor, Arbejdernes Landsbank, Københavns Kommune, Kommunernes Landsforening, Novasol, Sydbank, Center for ledelse og COWI.

Jeg interesserer mig meget for menneskelig adfærd og hvad de rette virkemidler betyder for denne. Derfor tog jeg i 2015 en uddannelse som adfærdsdesigner, hvor jeg fik en dybere teoretisk indsigt, som jeg i dag altid inddrager, når jeg arbejder med at skabe en bedre hverdag for andre.

Jeg tænker ud af boksen, vender ting på hovedet og giver aldrig op – hverken når det handler om at komme i mål, lave heftigt rugbrødsarbejde, eller tænke nyt. Et år i Australien og fem år som selvstændig har i høj grad bidraget til et meget nysgerrigt og åbent mindset, der gør mig i stand til at finde løsninger, der ligger udenfor de gængse.

Efter et trafikuheld i 2016 blev min verden vendt på hovedet, og jeg måtte efter et længere udredningsforløb indse, at jeg ikke længere var i stand til at arbejde med grafisk design. Afsavnet og følgerne fra ulykken førte ikke alene til sorg og depression, det blev også til stress og senere til angst.

En af de absolut vigtigste faktorer for, at jeg ikke røg ned i et dybere hul, var da jeg opdagede, at jeg måtte finde løsningen i hverdagen. Pludselig stod det helt klart for mig, at jeg måtte fokusere på at designe en hverdag, jeg var glad for – for den hverdag, vi har fra mandag til søndag – det er dét liv, vi lever, og dét liv, vi får.

Da det gik op for mig, begyndte jeg at systematisere min hverdag og designe den, så der var både plads til en ny karriere, til glæde, omsorg, restitution og ikke mindst til den jeg nu var blevet. Og det er i dag blevet til det koncept, som jeg kalder for Livsdesigneren.